Ons microbioom

9 oktober 2020

Geschreven door: Are You Intuit

Iets wat we absoluut niet mogen onderschatten is de bescherming die je huid je biedt. De huid is bedekt met een zure, vettige laag genaamd de zuurmantel. En deze zuurmantel hebben we niet voor niets. Hij draagt bij aan het in stand houden van de gezonde beschermende huidmicrobiota. Deze bestaat uit bacteriën, schimmels, parasieten en virussen. Een gezond microbioom hebben we nodig als mens, we zijn er zelfs afhankelijk van en kunnen niet normaal functioneren zonder deze micro-organismen.

De zuurgraad van de huid wordt o.a. beïnvloed door contact met stoffen uit de omgeving. Denk aan zeep, cosmetica, (agressieve) desinfectiemiddelen etc. Zeker in deze tijd waar de ALCOHOL je om de oren vliegt. Als je de zuurmantel van de huid te vaak verstoord dan ontstaat er een disbalans in je huidmicrobioom met als gevolg een verminderde afweer tegen micro-organismen, vermindering van onmisbare huidmicrobiota en uitdroging van de huid. Hierdoor is er een zeer verhoogde kans op huidinfecties.

Ben voorzichtig met alle desinfectiemiddelen en realiseer je dat een gezond microbioom belangrijk is voor een goed immuunsysteem. Reguliere desinfectiemiddelen bevatten o.a alcohol en juist dat verstoord je microbioom volledig. De desinfectie spray zoals je op de foto ziet (swipe) werkt heel anders en bevat dus ook geen alcohol! En ja deze is dodelijk voor ziekteverwekkers zoals bacteriën, schimmels, virussen en sporen, MAAR beschadigd niet onze eigen cellen en laat onze eigen microbioom in tact.

Wil je de spray bestellen? Dit kan via de webshop www.rbrd.shop.

Dit verhaal delen