Moeiteloos leven

12 november 2020

Geschreven door: Bernadette

Wat een chaos was het de afgelopen weken. Merkte jij ook die onrust?

Alles en iedereen staat op een kruispunt van keuzes. Lastig! Er is één keuze die dit een stuk moeiteloser maakt: Ga jij bewegen op jouw natuurlijke ritme? Ja!

Jouw natuurlijke ritme is aanvoelen is weten waar jij behoefte aan hebt en daar gehoor aan geven. Ik hoor je denken, “Makkelijker gezegd dan gedaan”. Ik zou je bijna gelijk willen geven, maar laat mij dan jou helpen om daad bij het woord te voegen, door één van mijn eigen ervaringen te delen mét een oplossing!

Ik heb de rol moeder, ondernemer (in de meest chaotische branche: horeca), vrouw èn ben een intuïveling. Hoe strak ik ook plan en hoe duidelijk ik ook communiceer, er was altijd wel íets wat roet in de planning gooide. Mijn zenuwstelsel is hier simpelweg niet voor gemaakt. Blijkbaar.  En zo heeft iedereen wel zijn/haar eigen momenten van chaos. Tot ik het anders ging doen.

Jij kan dat ook! Hoe? 

Het is simpel: Ik kom eerder uit bed dan de rest van mijn gezin. En dat heeft niks met ‘timemanagement’ te maken maar alles met het feit dat ik de dag begin met innerlijke rust, door terug te gaan naar mijzelf. Daar begint de reis naar jouw natuurlijke ritme. Ik nodig je uit om het te proberen:

  • Sta stevig op beide benen op heupbreedte en voel de grond onder je voeten. 
  • Haal 3x heel diep adem, en neem dan een extra teug adem. 
  • Blaas de lucht langzaam en geleidelijk tussen je lippen uit net zo lang tot je vanzelf weer in gaat ademen. 
  • Ga rustig zitten op een plek waar jij je fijn voelt. 
  • Ontspan en laat alles los. Laat gedachten bewegen, en observeer gewoon wat er komt en gaat. 
  • Blijf lekker zitten tot je aan de dag gaat beginnen. Je hoeft niks.

De truc is dat je jezelf niet dwingt om niks te denken. Het feit dat je bezig bent om niks te denken geeft nog meer gedachten. Laat de gedachten gewoon gaan en je zal merken dat ze vanzelf een keer ‘op’ raken. Met ‘op’ bedoel ik georganiseerd, ze krijgen een plekje. 

Zie het als een kast die vol met spullen. Al je alles een keer beet pakt, dan kan het een plekje krijgen en is de chaos weg. De eerste dagen zal je veel te verwerken hebben, maar met dagelijkse beoefening stapelt het niet meer op. Nu er weer orde komt in jouw hooft is het makkelijker om te voelen wat jij precies wilt.

Lang leve de Intuïtie. Jij bent de koning(in) van keuzes en jij hebt controle door los te laten!

Dit verhaal delen